Stižu u Rijeku: Ernesto Hoost i Cro Cop opet zajedno u ringu!

Objavljeno: 29.01.2018.

Stižu u Rijeku: Ernesto Hoost i Cro Cop opet zajedno u ringu!

Ernesto Hoost u riječkom borilačkom klubu Dynamite održat će seminar, a stiže i njegov rival iz K-1 dana Mirko Filipović. Kad su se borili 1999. godine, Hoost je vrhunski nasamario našeg borca…

Gospodin Savršeni, tako su zvali Ernesta Hoosta (53) koji je obilježio K-1 eru i četiri puta osvojio čuveni Grand Prix. Legendarni Nizozemac 17. veljače stiže u Rijeku gdje će u Fight Clubu Dynamite održati dva dvosatna seminara.

– U dvoranu može stotinjak ljudi, a zovu me čak i neki iz Crne Gore. Žao mi je što neće biti mjesta za sve – rekao je vlasnik kluba i poznati riječki borac Mladen Kujundžić za Novi list te dodao kako vjerojatno stiže i Mirko Filipović.

– Mirko je prije dvije godine održao seminar kod nas i to isključivo jer smo dobri prijatelji. Pozvao sam ga i sada i nadam se da će doći. Velika je stvar kad ti u klub dođu ovakva dva borca. S Mirkom sam prijatelj od dana kad smo sparirali uoči njegove borbe protiv Gonzage – dodao je Kujundžić.

Cro Cop: Kako me Hoost nasamario…

Hoost je izgubio K-1 finale od Branka Cikatića, ali Mirka je dobio sva tri puta.

Posebno se pamti njihova borba u K-1 finalu 1999. godine u kojem su obojica bili ozlijeđeni i u kojem je Hoost vrhunski nasamario Cro Copa.

– U borbi prije toga zaradio sam dva slomljena rebra, ali i Hoost je bio oštećen. Vidio sam da mu je lijeva noga zamotana, udaram ja po njoj, a njemu ništa. Kaže on meni nakon borbe: ‘Znaš što? Zamotali smo lijevu, a ne potrganu desnu nogu – nasmijao se Cro Cop jednom prilikom kad je pričao o tom meču.

Prva njihova borba bila je 1996. godine, Mirko je bio na početku karijere.

– Ma i tada mu je lijevi high kick bio opasan. U tom finalu 1999. uspio sam ga zaustaviti low kickovima, a znao sam da je imao problema s rebrima. To je bio moj adut. Borbe protiv Mirka uvijek su bile kao šah, on je pobjeđivao mnoge borce, ali u našoj igri sam pobijedio ja – rekao je Hoost.

Mnogi K-1 borci prešli su u slobodnu borbu, ne i Hoost.

– Ma kakvi… To je počelo u isto vrijeme kad i K-1 finale 1999. godine, pitali su me želim li se boriti, ali nije me privlačila borba na tlu, gotovo golim šakama. Morao bih i naučiti hrvati, a s 28 ili 29 godina to mi i nije bila opcija – rekao je Ernesto Hoost.

Izvornik: 24sata.hr

Veličina slova
BOJE